طريقه ي کاشت نهال آلبالو

ساخت وبلاگ

طريقه ي کاشت نهال آلبالو:

ميوه ي درخت آلبالو از آن ميوه‌هاي خوشمزه تابستاني محسوب مي‌شود که ترش و شيرين آن طرفداران خاص خودش را دارد و از ترشي گرفته تا مربا، نمي‌توان از کنارش به سادگي گذشت. کاشت درخت آلبالو؛ در حياط منزل فارغ از اينکه تابستان‌ها کامتان را مزه‌دار خواهد کرد، در بهار جلوه‌اي از شکوفه‌هايي سپيد رنگ پديد مي‌آورد که بسيار چشم‌نواز است.

آلبالو به غير از زيبايي و خوشمزگي، خواص بي‌شماري هم دارد که در ادامه به آن خواهيم پرداخت.

https://visual.ly/users/brandmann9/portfolio

 

آشنايي با زادگاه اوليه درخت آلبالو

درخت آلبالو، درختي با بدنه‌اي ظريف است که حداکثر طول آن به ? متر مي‌رسد. البته گونه ? متري و قد کوتاه اين گياه نيز وجود دارد‌. به طور کلي زيستگاه آلبالو متعلق به اروپا و جنوب شرقي آسياست. به عبارت ديگر اين گياه در حاشيه درياي خزر تا درياي سياه مي‌رويد و احتمالاً دانه آن توسط پرندگان به ديگر نقاط برده شده است.

ميوه اين درخت، ترش، قرمز رنگ و کوچکتر از گيلاس است و غالباً به شکل جفتي مي‌رويد، البته گونه خوشه‌اي اين ميوه نيز وجود دارد. کاشت نهال آلبالو؛ در اواسط پاييز انجام مي‌شود و درخت در بهار لباس عروسي از جنس شکوفه‌هاي سپيد به تن مي‌ کند، ميوه آن نيز در اوايل تابستان مي‌رسد.

شرايط پرورش و نگهداري آلبالو

?) خاک مناسب براي کاشت آلبالو

درخت آلبالو در انواع خاک که زهکشي مناسب و حاصلخيزي کافي داشته باشد، رشد مي‌کند. با اين وجود بهترين خاک براي پرورش اين گياه خاک لومي رسي مخلوط با کود و خاکبرگ است.

?) ميزان و نحوه آبياري درخت آلبالو

آلبالو تا حدودي به خشکي مقاوم است، ولي بايد مراقب باشيد گياه مدت زيادي خشکي نبيند. اين درخت مخصوصا در فصل تابستان نياز به آبياري منظم و عمقي دارد. درختان جوان را بايد زماني که سطح خاک خشک شد آبياري کنيد. در طي فصل تابستان مي‌تواند حدود ?-? مرتبه آبياري در هفته لازم باشد، اما درختان بالغ بزرگ را مي‌توانيد يک بار در هفته آبياري کنيد. همچنين عمق آبياري بايد در حدي باشد که حداقل يک متر از خاک را به شکل عمودي به خوبي مرطوب کند و محدوده آبياري بهتر است که حتما در سايه‌انداز درخت باشد.

https://www.viki.com/users/brandmann9_434/about

 

?) نور لازم براي درخت آلبالو

درخت آلبالو براي رشد کافي و توليد ميوه‌هاي سرخ و شيرين نياز به وجود نور مستقيم آفتاب حداقل به مدت ? تا ? ساعت در روز دارد. کاشت درخت آلبالو در سايه يا در محلي که نور کافي خورشيد وجود نداشته باشد، باعث عدم توليد ميوه يا توليد ميوه‌هاي ريز و ترش مي‌شود.

?) دماي مناسب براي کاشت آلبالو در خانه

آلبالو از درختان به سرما مقاوم است و براي شکوفه‌دهي نياز به ??? تا ???? ساعت سرماي زير ? درجه سانتيگراد دارد. با کاشت اين درخت در باغچه و فضاي باز در فصل پاييز سرماي زمستانه مورد نياز گياه تامين مي‌شود.

نحوه‌ي کاشت درخت آلبالو

کاشت درخت آلبالو، کار دشواري نيست و زمان مناسب کاشت آن اوايل آبان مي‌باشد. براي کاشت درخت آلبالو ابتدا بايد گلخانه يا فضايي که مي‌خواهيد درخت آلبالو را در آنجا پرورش دهيد انتخاب کنيد. فضايي را که انتخاب کرده‌ايد بايد حداقل روزي ? ساعت آفتاب بگيرد.

همچنين درخت آلبالو نياز به خاک غني و حاصلخيز با عمق زياد دارد. درخت آلبالو انواع مختلفي دارد که هرکدام ويژگي‌هاي خاص خود را دارد. بعضي از آن‌ها سريع رشد کرده و داراي شاخه‌هاي پهني هستند، برخي ديگر کوچک‌تر و جمع و جورتر هستند. بنابراين برايکاشت چند درخت آلبالو کنار هم بايد فاصله آن‌ها را از هم درنظر بگيريد.

روش کاشت درخت آلبالو در باغچه منزل

کاشت درخت آلبالو کار بسيار ساده اي است که هر کسي در منزل مي تواند ان را خود انجام دهد اما براي اينکه بتوانيم با موفقيت، يک درخت آلبالو را بکاريم، به چند چيز نياز داريم: انتخاب مکان مناسب. انتخاب نوع خاک مناسب. مقدار زيادي نور خورشيد زهکش مناسب خاک.

منطقه اي که در آن سکونت داريد نيز يک اصل مهم جهت کاشتن و پرورش درخت آلبالو محسوب مي شود. با تهيه ي موارد مورد نياز و برنامه ريزي، مي توانيم يک درخت آلبالو را در باغچه ي خود بکاريم و از آن لذت ببريم. آنچه در اين مقاله در اختيار شما گذاشتيم، يک سري راهنمايي و نکات، جهت کاشتن درخت آلبالو است. درخت گيلاس بسيار شبيه به هم است و از نظر ظاهري هم  و تفاوتي آنچناني باهم ندارند و فقط از نظر ظاهري باهم کمي متفاوت هستند .  آلبالو از درختان ميوه مناطق سرد به شمار مي آيد  و مقاومت بالايي نسبت به سرما دارد و مي تواند دمايي تا منفي ? درجه را تحمل کند.

همانطور که گفتم از نظر گياه شناسي آلبالو و گيلاس مانند هم هستند و تفاوت ان ها در اين است که درخت آلبالو فضا و حجم کمتري را نسبت به درخت گيلاس مي گيرد همچنين ميوه آلبالو از گيلاس کوچکتر است.ريشه آلبالو در برابر خاک مرطوب نسبت به گيلاس داراي مقاومت بيشتري است و آلبالو ريشه بسيار  بلند و قوي را دارا است که حداکثر عمق ? متر گسترش مي يابد.گل آلبالو معمولاً ديرتر از ساير ميوه هاي هسته دار باز مي شود به همين دليل کمتر با خطر سرمازدگي مواجه مي شود.آلبالو بر اساس بلندي يا کوتاهي دم تقسيم بندي مي شود و معمولاً  نوع دم کوتاه مرغوب ترند. ارتفاع درخت آلبالو بين دو متر تا چهار متر است، آلبالو گياهي خزان پذير است ، درخت آلبالو خود بارور است و براي تلقيح نيازي به  گرده افشاني  ندارد.

نحوه آبياري نهال و درخت بالغ آلبالو چگونه است؟

درخت آلبالو از آن گياهان حساسي که تا آب به آن‌ها نرسد، دچار مشکل شوند و به باغدار آسيب بزنند، نيست. همين شرايط مقاوم هم سبب شده است تا بسياري‌ها علاقمند به کاشت درخت آلبالو، در باغ خود باشند. با اين حال براي مدت طولاني گياه را تشنه نگذاريد و به‌ويژه در فصل تابستان بيشتر حواستان به آن باشد.

درختان جوان و نهال‌ ها چون از ريشه کمتري برخوردارند و خاک نيز منافذ باز زيادي دارد، بهتر است هرگاه خاک اطراف درخت آلبالوخشک شد، عمليات آبياري را انجام دهيد. در تابستان نياز است تا پس از کاشت نهال آلبالو، آن را دو تا سه بار در هفته آبياري کنيد، اما براي درختان بالغ يکبار آبياري در هفته کافي است.

مکانيزم آبياري بايد به گونه‌اي باشد که تا عمق يک متري خاک را مرطوب کند و حتما نقطه‌اي از خاک را آبياري کنيد که در سايه‌سار درخت واقع شده است.

باغداري و مراقبت‌هاي لازم از آفات و بيماري‌هاي درختان آلبالو چگونه است؟

در مورد مراقبت‌هاي باغداري درخت آلبالو بايد گفت که اين گياه نياز چنداني به هرس ندارد و کافي است شاخه‌هاي خشک گياه را از آن جدا کنيد. مهم‌ترين آفت اين گياه، مگس گيلاس است که براي از بين بردن آن از آفت‌کش استفاده کنيد.

هم‌چنين بيماري آرميلاريايي ريشه در درخت آلبالو بسيار شايع است، چنانچه نتوانيد به موقع آن را درمان کنيد بهتر است درخت آسيب ديده و اطراف آن را تخليه کنيد تا مانع خسارت ديدن ساير درختان باغ شود. شانکر باکتريايي نيز گاهي درختان آلبالو را در برمي‌گيرد که عامل اصلي ايجاد آن، رطوبت زياد و کوددهي نامناسب است.

بنابراين براي آبياري و کوددهي پس از کاشت نهال آلبالو، برنامه‌اي علمي و منظم داشته باشيد تا دچار مشکل نشويد.

مهم ترين بيماري و آفاتي که درخت آلبالو را تهديد مي کند:

مهم‌ترين و خطرناک‌ ترين بيماري که درخت آلبالو را تهديد مي‌ کند، همان‌طور که پيشتر نيز گفته شد، شانکر باکتريايي است. شانکر علاوه بر شاخه و ساقه به برگ و ميوه هم منتقل مي گردد و در نهايت باغدار محتمل ضرر مي شود. کم‌ هزينه‌ترين و بهترين راه در امان ماندن از شانکر باکتريايي اين است که اقدام به کاشت آلبالو، در ارقام مقاوم به اين بيماري کنيد، علف‌هاي هرز باغ را مداوما از بين ببريد، رطوبت باغ را چک کنيد و از اسيدي کردن خاک بپرهيزيد.

يکي‌ديگر از مشکلاتي که باغداران تازه کار در خصوص کاشت آلبالو، با آن مواجه مي‌شوند، پوسيدگي ريشه است. همان‌طور که در بخش‌هايي از اين مطلب گفته شد، خاک باغ آلبالو بايد زهکشي مناسبي داشته باشد و اين گياه مقاوم به بي‌آبي است. درختان جوان را تنها درصورتي آبياري کنيد که خاک آن خشک باشد و حتما بخشي از خاک را آب‌رساني کنيد که در سايه درخت قرار مي‌گيرد.

اگر هر کدام از اين موارد رعايت نشود، ريشه گياه در آب غرق مي‌گردد، مي‌پوسد و متاسفانه آن را از دست خواهيد داد.

نحوه‌ي مراقبت از درخت آلبالو

براي کاشت درخت آلبالو نکات ساده‌اي وجود دارد که در صورت دانستن و رعايت آن‌ها باعث توليد محصول خوب و باکيفيت مي‌شود.

خاک: نکته‌ي مهم درمورد خاک درخت آلبالو اين است که خاک آن بايد سبک و مرغوب باشد و همواره مرطوب نگه‌داري شود. اين گياه هم در خاک اسيدي و هم در خاک بازي مي‌تواند رشد کند و سازگار است اما براي داشتن يک گياه خوب، بهتر است خاک اسيدي باشد. خاک اين گياه براي توليد محصول باکيفيت و خوب به ترکيبات پتاس احتياج دارد و از ازت هم براي جلوگيري از سرمازدگي استفاده مي‌کنند.

نور: فضايي که آلبالو در آن کاشته مي‌شود بايد حداقل به مدت ? ساعت آفتاب بگيرد. کاشت درخت آلبالو  در محيطي که نور به آن نمي‌رسد، باعث مي‌شود گياه ميوه ندهد و يا مزه‌ي آن بسيار ترش شود.

آبياري: کاشت درخت آلبالو در محيط‌هاي خشک آسيب زيادي به آن وارد نمي‌کند اما چون داراي ريشه‌هاي بلندي است که تا عمق ? متري زمين مي‌رسد، نمي‌تواند آب را در آن عمق جذب کند. بنابراين در فصل تابستان آبياري بايد به صورت منظم و عميق انجام شود.

راه‌هاي مراقبت بعد از کاشت درخت آلبالو

اگر برگ‌هاي درخت خم و حالتي پژمرده بگيرند و يا خاک خيلي خشک شود، به گونه‌اي که ترک بردارد، گياه را بايد به مدت طولاني آبياري کنيد.

از هرس کردن و بريدن شاخ‌هاي درخت خودداري کنيد اما در موارد اضطراري معمولا بين ماه‌هاي سوم تا ششم که رويش گياه زياد است مشکلي ندارد.

سعي کنيد يکبار در سال و تنها در فصل بهار پاي گياه کود بزنيد. کود را اطراف ريشه روي خاک بپاشيد تا مواد مغذي از طريق ريشه گياه جذب شود.

هر سال درخت آلبالو بين ?? تا ?? سانتي‌متر رشد مي‌کند و شکوفه‌هاي درخت آلبالو تنها در سال‌هاي اوليه رشد مي‌کنند و باعث زيبايي گلخانه شما مي‌شود.

هرس درخت آلبالو چگونه انجام مي‌شود؟

هرس درختان آلبالو بايد در دفعات بيشتري در طول سال انجام شود و البته سر برداري از شاخه‌هاي آن کافي است. درخت آلبالو شاخه‌هاي جوان و نازک زيادي دارد که اگر ميوه ندهند، سال ديگر قدرت رويشي خود را از دست خواهند داد. بنابراين پيوسته و مکررا شاخه‌هاي بي‌بار و خشک آن را جدا کنيد تا توان بيشتري براي ميوه‌دهي داشته باشد.

فوايد داشتن درخت آلبالو

آلبالو يکي از ميوه‌هاي خوش‌طعم تابستان است که از نظر ظاهري بسيار شبيه يک ميوه‌ي تابستاني ديگر به نام گيلاس مي‌باشد. رنگ آلبالوي رسيده که روي درخت مشاهده مي‌کنيد بايد سرخ و پس از چيدن از درخت و ميل کردن آن مزه‌ي ترشي داشته باشد. با کاشت درخت آلبالو، در فصل بهار شاهد شکوفه‌هاي زيبا و قرمز رنگ آن خواهيد بود که به حياط خانه شما رنگ زيبايي مي‌بخشد.

فوايد مصرف آلبالو

  • آلبالو اشتهاآور است.
  • مصرف آلبالو باعث ضدعفوني کردن معده مي‌شود.
  • مصرف آلبالو براي زيبايي و طراوت پوست عالي است.
  • از آلبالو در تهيه‌ي کمپوت، شربت و مربا استفاده مي‌شود.
  • مصرف آلبالو براي افرادي که روماتيسم يا بيماري قلبي دارند مفيد است.
  • نوشيدن آب آلبالو بعد از ورزش، درد حاصل از کشيدگي ماهيچه‌ها را کاهش مي‌دهد.
  • مصرف آلبالو براي بيماران ديابتي مناسب مي‌باشد و باعث کاهش چربي و قند خون مي‌شود.

نحوه کودهي پس از کاشت درخت آلبالو چگونه است و بهترين کودهاي شيميايي و حيواني براي آلبالو کدامند؟

هر گياهي براي اينکه مراحل رشد خود را طي کند و در برابر آفات و بيماري‌ها قوي شود، نيازمند کودرساني است. آلبالو هم از اين قاعده مستثنا نيست و پس از کاشت آلبالو، بايد عمليات کودرساني با آن طبق زمان‌بندي مشخص و با توجه به نياز گياه انجام بگيرد.نهالي که در مدت زمان معيني به اندازه کافي رشد نکرده باشد، بايد با استفاده از کود، مواد غذايي مورد نياز را دريافت کند تا فرآيند رشدش تحريک شود.

اگر باغدار مجربي باشيد، از شکل و رنگ و لکه‌هاي برگ درخت، متوجه نياز آن به کود خواهيد شد. اگر باغدار تازه‌کاري هستيد، پيشنهاد مي‌شود در فواصل زماني مشخص و يا با مشاهده هرگونه تغيير در برگ درختان، آن‌ها را به يک مهندس کشاورزي نشان دهيد تا تجويز لازم را انجام دهند. بهترين کود پس از کاشت نهال آلبالو، کودهاي ازته، ميکرو، ماکرو و پتاسه است.

https://weheartit.com/BrandMann9/uploads

https://infogram.com/untitled-chart-1h8n6m3qlr9oz4x?live

 

 

باران...
ما را در سایت باران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاووسی فر emmtehann7 بازدید : 102 تاريخ : جمعه 27 آبان 1401 ساعت: 11:49

لینک دوستان

خبرنامه